Hujšanje

Izguba telesne teže pri klientu je eden največjih izzivov za hipnoterapevta, pogosto pa je neuspešen – točnega mehanizma, ki bi vplival na uspehe hipnoze pri izgubi telesne teže pravzaprav ne poznamo dovolj natančno, da bi znali nanje učinkovito odgovoriti.

Hipnoza pri hujšajočih ima zato suportivno vlogo, v obliki motiviranja, predstav prihodnosti in iskanja razlogov za debelost. Ta je pogosto posledica vedenju podobnemu pri odvisnikih. Za dolgotrajni uspeh je pri hujšajočih potrebno raziskovanje vsebin v podzavesti in iskati notranje konflikte. Hujšajoči se morajo zavedati, da hitrih rešitev tudi pri hipnozi žal ni. Za hujšajoče je zato namenjen enoletni program.

Namen tega je s hipnozo nuditi podporo pri hujšanju in ohranitvi nižje telesne teže. V program za hujšajoče se prijavijo tisti, ki so pripravljeni prevzeti novi življenjski slog, s katerim si zagotovijo odpravo odvečne telesne teže in privzemanje novih vzorcev vedenja, s katerimi ohranjajo zdravo telesno težo.

Celoletni program sestoji iz tedenskih hipnotičnih intervencij, stalne psihološke podpore ter svetovanja in podpore. Pogoj za sodelovanje v programu je resna odločenost pri sprejemanju odgovornosti nad svojim življenjem, pripravljenost sodelovati na posvetih in rednih intervencijah ter raziskovanje lastne psihe. 

Hipnoterapija Lalič