Hipnoza

Vsak izmed nas tekom dneva doživlja neko obliko transa, npr. med vožnjo, branjem knjige, gledanjem filmov, ipd. Hipnoza nam omoogoča, da to stanje transa vpokličemo in vzdržujemo, tako da ga lahko izkoristimo za pomoč pri spremembah.

Ker je hipnoza stanje zvišanega zavedanja in usmerjene osredotočenosti, pa tudi višje sugestibilnosti, nam pomaga pri hitrem prehodu informacij skozi plasti uma, konkretno vse do podzavesti, tako da lahko spremembe uvajamo na globlji ravni. Podzavest ne pozna razlike med realnostjo in domišljijo, zato verjame vse, kar ji je predstavljeno. Kar je v podzavesti, se v posameznikovem življenju mora manifestirati.

V hipnozi lahko prepisujemo stare programe, ki za nas niso več funkcionalni in jih več ne potrebujemo. Vnašamo nove informacije in ideje, ki so bolj skladne s tem, kar si v svojem življenju želimo.

Med hipnozo um lahko tava, kar je popolnoma običajno, saj tudi v drugih stanjih, npr. med spanjem, um prehaja med stanji zavedanja.

Hipnoza ni nadomestilo za klinično obravnavo in zdravljenje v  okviru predpisov medicinskega osebja! Pri kroničnih težavah se je vedno potrebno posvetovati z zdravnikom.

Hipnoterapija Lalič